A hét a "nem sütöttem kenyeret" jegyében telt. Az a helyzet, hogy szeretem a különféle szendvicseket, de mikor Babuci megszületett nem volt másra idő és már rettenetesen meguntam őket. Ezzel együtt azért ígérem, lesz még friss kenyér a blogon :).
De vissza a reggelihez. Nigella az egyik kedvenc szakácsnőm (van még egy pár) akinek a receptjeit rendszeresen használom, átalakítom. Ez történt most is. Az eredeti recept a Nigella falatozója c. könyvben jelent meg "Malackák tésztatakaróban" címmel.
Jöjjön akkor az én receptem:
- 375 g tk tönkölyliszt
- 2,5 tk sütőpor
- 1 tk só
- 60 g reszelt trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl joghurt
- 1 tojás
- 3 ek napraforgóolaj
- virsli
- egy tojás a kenéshez
A hozzávalókból a tejfölt, joghurtot, olajat, tojást összekevertem egy villával és belezúdítottam a többit. Összekevertem, majd átgyúrtam (nagyjából három mozdulat elég hozzá). Itt ragacsos kézzel berohantam Babucihoz aki addigra vörös fejjel visított a kiságyában (miután kihajigálta az összes játékát) és azt hajtogatta, hogy "enye!" ami szerintem nem az "ejnye"-t, hanem az "én is"-t jelentette, bár ki tudja. Kendőbe pakoltam őt meg Szofit, a zsiráfot, (azzal a mozdulattal hajította a földre, természetesen) és innentől egy kissé lelassult tempóval folytattam a reggeli készítését.
Kígyót sodortam a sajtos tésztából és rátekertem a virslikre, (Babuci segítségével kissé formátlan lett itt-ott, de lehet, hogynem kéne rákennem a gyerekre a kézügyességem hiányosságait :) ) megkentem őket tojással, majd bevágtam a sütőbe 220 fokra. Amíg sült, (kb. tizenöt perc volt), megterítettem, paradicsomot, uborkát és szószokat készítettem oda, teát főztem és készítettem egy kis zabkását Babucinak. A vonzerő kedvéért gyümölccsel.
Sajnos azonban a kritikus úgy vélte, hogy a zabkása fénye igencsak elhalványul a paradicsom és az uborka mellett (komolyan, van olyan, hogy paradicsomfüggőség?) ezért a kásából csak annyit evett, hogy mindent összekenjen vele, viszont bevágta a paradicsomot, pár szelet uborkát és csórt a virslis kiflimből is. Így egyszersmind bevezettük a sajtot is az étrendbe :).