Avagy van élet a szendvicsen túl

Reggeliző

Reggeliző

És mi lett a többivel?

2017. május 31. - Saine

És akkor egy kevésbé hálás feladat, a maradék felhasználás. Az a helyzet, hogy én nem szívesen eszem többször ugyanazt, és hát aki így érez, az jobb, ha megtanulja a kreatív maradék felhasználást :) Arról nem is beszélve, hogy igencsak meggyorsítja a reggeli előállítását, ha csak egy kis tükörtojást kell sütni és zöldséget szeletelni.

Érdekes módon a virslis kifli, noha első nap is finom volt, másnap, hidegen még jobban esett. Lehet, hogy azért, mert sütőporos tészta és nem kelt, így jobban kijön az íze.

Ha sietek, akkor általában mind a két oldalán megsütöm a tükörtojást. Ehhez teszek a szokásosnál egy kicsit több olajat egy teflonserpenyőbe, alig szilárdulásig sütöm az egyik oldalán a tojást, kicsit megsózom. Ezután óvatosan alányúlok egy lapáttal és plusz egy spatula segítségével megfordítom egy hirtelen mozdulattal. Itt most nem volt kendős mini kuktám ehhez a művelethez, mert Babucit betettem a kiságyába némi játék kíséretében, ugyanis meglehetős kihívást jelent úgy tojást forgatni, hogy valaki ütemesen ugrál az ember bal oldalán és a kis kezével csápol az orra előtt...

Viszont Babuci igen gyorsan megunta a kiságybéli magányosságot úgyhogy visszapakoltam a karikásba és a zöldségeket meg a kiflit már együtt vágtuk fel. Már csak egy kis ketchup és majonéz kellett hozzá. :)

Babuci ugyan zabkását kapott volna, de a tegnapi nap után már rutinosan készültem plusz adag paradicsommal meg virslis kiflivel, mert úgyis csak az kell, amit én eszem :)

 

virslis_kifli_tojassal_ketchuppal.jpg virslis_kifli_ujra.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reggelizz.blog.hu/api/trackback/id/tr2912554553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása